House in Kawasaki / Koyori + Atelier Salt

first_imgCopyAbout this officeKoyoriOfficeFollowAtelier SaltOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationOn FacebookIseJapanPublished on March 09, 2021Cite: “House in Kawasaki / Koyori + Atelier Salt” 08 Mar 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958176/house-in-kawasaki-koyori-plus-atelier-salt Clipboard House in Kawasaki / Koyori + Atelier SaltSave this projectSaveHouse in Kawasaki / Koyori + Atelier Salt House in Kawasaki / Koyori + Atelier Salt Photographs:  Junichi Usui Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs Area:  173 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Manufacturers: ModuleX, Okuno Sakan, Wataru HatanoConsultants:HorisakigumiArchitects:Atelier Salt, KoyoriCity:IseCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Junichi UsuiRecommended ProductsDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. This repair and renovation project took place in an area of Kawasaki, Ise City, Mie Prefecture where the townscape of the Edo period still remains, at the main house of a long-established general merchandise wholesaler known among the people of Ise. The construction of the main house in the premises to be repaired and renovated was originally built in 1929. The gabled roof and details of the exterior exhibit the characteristics of Kawasaki to a great extent.Save this picture!© Junichi UsuiSave this picture!PlanSave this picture!© Junichi UsuiThe client was a family of four including two infants. We were requested to remodel the interior of the building after current lifestyle and interior design to raise small children without stress while respecting the structure of the existing building with history and preserving it for posterity.Save this picture!© Junichi UsuiOur plan was to maintain the current appearance of the building and reuse materials as much as possible, as it is a symbolic structure of the area. For the additional request of preserving the seldom used Japanese-style room and the guest room as much as possible, we decided to restore the damaged parts such as the plasterers and unnecessary modifications made in the past to their original form.Save this picture!© Junichi UsuiThe kitchen-dining room, bedroom and wet area are arranged so as to sandwich the Japanese-style room and the guest room. The living room, Japanese-style room and drawing room are gently brought together via shoji (room divider consisted of translucent sheets on a lattice frame). This prevents the movement of people in the building from clogging and allows each room to be used equally. The design finishing of each space gives off different expressions with the passage of time, and the new and the old designs will gradually come together as one.Save this picture!© Junichi UsuiWhile paying respect to the 90 years and the landscape this architecture had watched over, we put thought into connecting the history to the future with the growth of the children in a natural manner by incorporating a contemporary lifestyle into the design.Save this picture!© Junichi UsuiProject gallerySee allShow less-43m2 Building / ABAR OfficeSelected ProjectsHigh Park Residence / Batay-Csorba ArchitectsSelected Projects Share Save this picture!© Junichi Usui+ 18Curated by Hana Abdel Sharecenter_img Year:  CopyHouses, Renovation•Ise, Japan Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958176/house-in-kawasaki-koyori-plus-atelier-salt Clipboard Japan Architects: Atelier Salt, Koyori Area Area of this architecture project Houses ArchDaily 2020last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *