Vega Cottage / Kolman Boye Architects

first_imgVega Cottage / Kolman Boye ArchitectsSave this projectSaveVega Cottage / Kolman Boye Architects Vega Cottage / Kolman Boye Architects Houses Save this picture!© Lindman Photography+ 15 Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/492495/vega-cottage-kolman-boye-architects Clipboard CopyAbout this officeKolman Boye ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVegaNorwayPublished on April 04, 2014Cite: “Vega Cottage / Kolman Boye Architects” 04 Apr 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2012 “COPY” CopyHouses•Vega, Norway ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/492495/vega-cottage-kolman-boye-architects Clipboard ArchDaily “COPY” Norway Area:  140 m² Year Completion year of this architecture project Projects Architects: Kolman Boye Architects Area Area of this architecture project Photographs:  Lindman Photography Text description provided by the architects. The house stands on the island of Vega in the Norwegian ar- chipelago not far from the polar circle. The site is distinctive for its grand and harsh northern landscape with wide pano- ramas of the Norwegian Sea and the jagged mountains rising from it. Not far from the site, near the ocean shore, stands a group of traditional seaside huts, in Norwegian called Naust, whose forms and materials reflect many years’ experience of building in these conditions. The outermost hut shelters those behind – the huts being placed at odd angles to each other, partly due to topography and partly due to chance. The windowless weathered wooden facades have a straightforward tectonic and a strong material vocabulary.Save this picture!© Lindman PhotographyRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWoodEGGERLaminatesWe believe that good buildings engender the refinement of everyday life, having a curious, evocative and empathic na- ture. We have aimed to build a contemporary Naust with an unpretentious presence and a distinctive character, develop- ing themes from the vernacular architecture.Seemingly growing from the landscape, the house sits on a rock beneath a granite shoulder negotiating the uneven ter- rain. As not to disturb the dominant view towards the sea, access to the house is given through a narrow natural ravine densely grown with gnarled birch shrubs and laid out with sea-sand from the nearby shore. The landscape remains un- touched and wild.Save this picture!© Lindman PhotographyThe large windows of the house face three directions, each with its strong unique characteristic. They are simple and ro- bust in detailing and the optically white glass conveys undis-turbed frames of the ocean, the mountain range and the bed- rock.Save this picture!Floor PlanOrganized on two levels adapting to the terrain, the plan is compact, providing generous social spaces within a limited floor area. The upper level is comprised of smaller scale bed- rooms and family rooms, whereas the lower level is a large gallery-like space structured around a stone hearth. Com- pleted in linseed oil painted pine with untreated birch skirting, frames and reveals – the interior is kept subtle with a character of being hand-built – promoting tactile qualities and the at- tractive patina developed over time.Upon completion of the house the clients’ father, who spent his childhood in the close vicinity, visited the cottage. Being able to sit down – for the first time – sheltered from the ele- ments; he stayed seated for several hours silently observing the ever-changing light over the sea.Save this picture!© Lindman PhotographyProject gallerySee allShow lessRenovation and Extension At St Monica’s College / Branch Studio ArchitectsSelected ProjectsEmerging Architects Austin+Mergold Win Folly 2014Architecture News Share Photographslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *