house in Nagahama / comma design office

first_imgCopyAbout this officecomma design officeOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHikoneHousesJapanPublished on May 29, 2013Cite: “house in Nagahama / comma design office” 29 May 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ EffectPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceBricksEndicottBrick Facade at the Bruce Nesbitt African American Cultural CenterBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenRailing / BalustradesSolarluxBalcony Glazing – SL 60eUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexDoorsLinvisibileLinvisibile Products in Palazzo VolpiChairshorgenglarusUpholstered Chair – diva 5-154Wall / Ceiling LightsHE WilliamsLED Downlight – 4DR RoundMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Japan house in Nagahama / comma design office Photographs “COPY” Area:  132 m² Area:  132 m² Year Completion year of this architecture project Projects Architects: comma design office Area Area of this architecture project Contractor: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/377828/house-in-nagahama-comma-design-office Clipboard house in Nagahama / comma design officeSave this projectSavehouse in Nagahama / comma design officeSave this picture!© Takumi OtaHouses•Hikone, Japan 2012 ArchDaily Year:  2012 photographs:  Takumi OtaPhotographs:   Takumi Ota, Courtesy of comma design office + 27 Share Year:  CopyStructural Engineer:Souta MatouArchitects Member:Atshuhiro Koda, Momo SanoCity:HikoneCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Takumi OtaRecommended ProductsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. The house is located in Nagahama city , Shiga, Japan, Nagahama is an old town. There are more active relationships within the neighborhood community than in Tokyo. On the other hand, Nagahama is modernized with cars and shopping malls along the main roads. It is common in any local cities in Japan. Save this picture!© Takumi OtaThe site is bounded by the residential area on the southwest; the road on the west is mainly used for the pedestrians. There is a peaceful landscape on the northeast, where the rice fields and open space spread to Mt. Ibuki. However, there is a busy street on the north. The speed of the traffic is completely different from the slow pace living. There are several gaps in scale and difference in speed within the environment. Save this picture!© Takumi OtaWe planned a space that holds various relationships within the variety of environment. The space was created by providing a” buffer zone” instated of the space directly opens to a particular subject. The one story volume with the courtyard fills up the site; the first floor opens to the neighborhood, while the second floor opens to the distant view. The central unclosed courtyard simultaneously opens up to each surrounding environment. By looking at one’s own house over the courtyard, it looks like a house of otheres .Save this picture!© Takumi OtaThe facade is covered with the fiber cement board accented with gold stained aluminum, which often conveys the anonymous/neutral impression. However, it picks up various shades of light depending on the weather.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow less’Architecture and City’ ExhibitionEventDuendes House / Estudio Puyol / MeinardySelected Projects Share Houses Nove works, Zainobu Consturuction ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/377828/house-in-nagahama-comma-design-office Clipboard “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *