Mountain House / Archholiks

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/944934/mountain-house-archholiks Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/944934/mountain-house-archholiks Clipboard Slovakia Save this picture!© Michal Tartal+ 28Curated by Paula Pintos Share CopyHouses•Mošovce, Slovakia Mountain House / ArchholiksSave this projectSaveMountain House / Archholiks Projects ArchDaily CopyAbout this officeArchholiksOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookMošovceSlovakiaPublished on August 09, 2020Cite: “Mountain House / Archholiks” 09 Aug 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?斯洛伐克山顶住宅 / Archholiks是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Mountain House / Archholiks “COPY”center_img “COPY” Houses Photographs Manufacturers: AutoDesk, Hansgrohe, INTERNORM, Lindab, Duravit, Fresh Ventilation, Hoblina, Ladenburger, loxoneDesign Team:Jana Tartaľová, Michal TartaľEngineering:Michal Tartaľ, Michal DvorskýLandscape:Jana Tartaľová, Michal Tartaľ, Zuzana RuskováCollaborators:Georg BliznakovInterior Design:ArchholiksCity:MošovceCountry:SlovakiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Michal TartalRecommended ProductsEquipmentSaliceWaste Bin Systems – Pull-Out UnitsSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement-Bonded Particle Board – Viroc NatureEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsText description provided by the architects. The family house is located on the edge of the picturesque village Mošovce at the foot of the Veľká Fatra Mountains. The land with a slightly sloping terrain to the south is situated on the borders of the village with old barns, which is typical for Turiec village architecture with wooden barns with partially stone walls and a large tent roof. The traditional visual appearance of rural buildings was the starting point in the creation of the material composition, the material solution of the facade, and in the formation of the roof landscape. The family house consists of a compact rectangular base with a double gabled roof, which secondarily resembles the shape of the roof stylization of the most attractive hills of Veľká Fatra – Tlstá and Ostrá peek. Another aspect that significantly influenced the design concept and spatial layout of the house was the potential views of the surrounding mountain scenery and their preservation in the future construction of the surrounding land.Save this picture!© Michal TartalSave this picture!First floor planSave this picture!© Michal TartalVertically, the layout is spread over the height of different levels, which create a spatial game – Raumplan. The first and second levels are partially below ground level. They represent a private part of the house. The building is entered from the northeast side through a roofed lee to the 2nd level, which is the entrance hall, children’s rooms, bathroom and utility room. There is a possibility of a direct exit to the garden. The first level, lower by 1m from the entrance, provides comfort for parents in the form of a bedroom, toilet, walk-in closet, and bathroom, from which it is possible to exit to the under terrace space/patio. From the entrance hall on the 2nd level, stairs lead to the next third level, where are a kitchen with a dining room with access to the terrace and the highest platform serving as a living room with a work area is designed.Save this picture!© Michal TartalThe third and fourth levels are interconnected and create a generous living space. Inverted order of the day and night part within the house provided views of the surrounding nature and scenery. By burying the night part, the dining room and living room also maintained direct contact with the terrain, and last but not least, the night part gained thermal comfort during the warm summer days. From a construction point of view, it is a building with combined construction systems. The substructure – 1st and 2nd level is reinforced concrete with admitted concrete in the interior with an embossed drawing of wood from formwork made to measure. The upper building is a wooden building with a column construction with a flap made of a large-format bio board. Even in the daypart, spruce cladding is a distinctive interior element, which gives the space uniqueness and coziness.Save this picture!© Michal TartalSave this picture!© Michal TartalThe expression of the building from the exterior reflects the construction system – the substructure is insulated with sprayed thermal insulation treated with grey epoxy paint with UV protection. Its design and unevenness again point to the facades of old granaries and barns. On the upper building, the ventilated façade with a wooden cladding of various Siberian spruce profiles is laid vertically and creating relief. Window openings and entrance doors are made of wood aluminum. Sheet metal roofing is used on the roof. The interior of the family house is simple, functional, sustainable. Natural materials are used, complemented by black accents and a combination of wooden surfaces with sprayed MDF in black. The interior of the house materially reflects the construction system of the building, earthy colours, and wood drawings are its strong bearers.Save this picture!© Michal TartalProject gallerySee allShow lessComarina House / Cidadela ArquitetosSelected ProjectsSanta Cruz Building / João nuno macedo, arquitectosSelected Projects Share 2020 Area:  102 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Michal Tartal Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Archholiks Area Area of this architecture project Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *