Houses in Arrayán / Espiral

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/873781/houses-in-arrayan-espiral Clipboard Projects Architects: Espiral Area Area of this architecture project CopyAbout this officeEspiralOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLo BarnecheaChilePublished on December 29, 2017Cite: “Houses in Arrayán / Espiral” [Casas Refugios del Arrayán / Espiral] 29 Dec 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalPlumbingSanifloGreywater Pump – Sanifast®SWH190WoodLunawoodInterior ThermowoodMembranesEffisusAVCL Systems for FacadesSinksCosentinoBathroom Collection – Silestone® WashbasinsDoorsStudcoPocket Door Trims – CavKitWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformMetal PanelsRHEINZINKPanel Surface Finish – prePATINA-LineHanging LampsEureka LightingSuspended Lights – BloomMetallicsBaileyFacade Systems- I-Line Snap-On Feature ChannelMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses 2017 Houses in Arrayán / EspiralSave this projectSaveHouses in Arrayán / Espiral Manufacturers: Arauco, Concret Doctor, PizarreñoElectric Engineer:Cobe Ingenieros.Sanitary Engineer:Cobe Ingenieros.Structural Calcullation:René LeónCity:Lo BarnecheaCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!Cortesía de EspiralRecommended ProductsWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodLunawoodThermowood FacadesWindowsSolarluxSliding Window – CeroWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. The project consisted in designing two incremental, Mediterranean and identical houses of 140m2 on a big slope inside the mountains of Santiago de Chile, in the El Arrayán ravine.Save this picture!Cortesía de EspiralThese two houses are designed for a family, compose by an uncle and his nephew, but the project was planned to leave open the possibility to receive other inhabitants outside the family in the case that any house could be sold or rent.Save this picture!Site PlanOn the other hand the place has a great view to the south, to the ravine of the Arrayán, while to the north, at the top of the site, passes the channel La Poza, where the owners wants to protect themselves visually for safety.Save this picture!Cortesía de EspiralInitially the program was defined by the clients: two bedrooms, one living room and another one integrated to the kitchen and a large dressing room near the main bathroom inside the master bedroom.Whit this, the design was thought as a generic but adaptable model, designed from the inner spaces, ensuring the possibility of future modifications and adaptations. After conceiving the habitable space inside the dwell we develop the expression of the house as a complement to the inner common spaces and the exterior public spaces. The project was thought as a place where the life will develop in the common spaces, where all the enclosures, at both levels, converge towards the center of the dwelling around a great atrium in two heights connected to the exterior through a large window and a terrace projected toward the ravine.Save this picture!Cortesía de EspiralThe project define open, flexible, mutable and interrelated spaces between the two levels of the house through different ways of spacing the internal volumetric. It is projected a solid and airtight first level by the concrete and a light and warm second level of wood and strategic windows for incorporates radiation to the large central atrium. These two systems are linked through the atrium in two heights, by the ladder as a central element that acts as a screen between interior and exterior and between circulation and living spaces. The first level projects its walls to the north, configuring the parking lots and containing the hill with the objective of propitiating future extensions over the parking structure for the second floor, and inside of the parking space in the first level for another new enclosure. Each house has in the first level an access hall, living room, kitchen, loggia, guest bathroom and a terrace, the master bedroom with an incorporated bathroom and a walk-in closet. The second level has the second bedroom and a living room convertible to a hypothetical third bedroom facing the living room with another bathroom. On the circulation bridge we develop a large bookcase on the window.Project gallerySee allShow lessChicBus Alipay Flagship Store / LYCS ArchitectureSelected ProjectsBlip | Porto Nascente / Inception Architects StudioSelected Projects Share ArchDaily CopyHouses•Lo Barnechea, Chile ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/873781/houses-in-arrayan-espiral Clipboard Chile “COPY” Save this picture!Cortesía de Espiral+ 16 Share Manufacturers Brands with products used in this architecture project Area:  140 m² Year Completion year of this architecture project Year:  Houses in Arrayán / Espiral “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *